Powered By Blogger

VRNJAČKA BANJA


 Nalazi se u centralnom delu Srbje.Od Beograda je udaljena 200km.Nadmorska visina Vrnjačke banje je od 220m do 300m,nalazi se u podnožju planine Goč.
 U Vrnjčkoj banji vlada umereno-kontinentalna klima.Prosečna temperatura je 20 stepeni C.Vrnjačka Banja je dobila ime po selu Vrnjci u čijim atarima je i pronđena mineralna voda.
 Vrnjačka banja ima sedam mineralnih izvora,četiri se koriste za  banleološku terapiju."Topla voda" se koristi za piće i kupanje i karakteriše je to što ima temperaturu ljudskog tela.Hladne mineralne vode "Snežnik","Jezero i "Slatina" pripadaju grupi alkalnih , zemno-alkalnih akrotopega.
 Vrnjačka banja je još i poznata po tome sto se iz nje vrši eksploatacija mineralnih izvora i pakuje poznata Voda Vrnjci.
 U Vrnjačkoj banji postoji sportsko rekreativni centar "Raj".U njoj ima i nekoliko kongresnih dvorana od kojih je najveća smeštena u hotelu "Zvezda".
 U Vrnjačkoj banji se održavaju razne kulturne manifestacije od kojih su najpoznatije  Vrnjačke kulturne svečanosti,Festival knjige,Festival filmskog scenarija i dr.
 Više informacija o smeštaju,boravku i drugim aktivnostima u Vrnjačkoj banji možete naći na sajtu http://www.vrnjackabanja.co.rs/




PREPORUKA

 Ako se odlučite da posetite i prošetate Vrnjačkom banjom nemojte propustiti "Restoran Kruna" u kome mozete pojesti jagnjetinu pod sačem.
 Ako ste u Vrnjačkoj banji i poželite da posetite Wellness centar i opustite se preporučujemo Vam da posetite "Hotel Solaris".




Нема коментара:

Постави коментар