Powered By Blogger

ETNO PARK U TRŠIĆU

Nalazi se u blizini Loznice ,tačnije 9km jugoistočno od Loznice.U etno parku Tršić nalazi se spomen kuća na mestu gde je bila kuća porodice Vuka Karadžića.Kuća je odeljena sa kućnim ognjištem i pokućstvom nalik na kućama iz 19.veka.U kući možete videti Vukov portretiz 1816. U kući se nalaze joši gusle,klupa,krevet i sto.U dvorištu kuće možete videti bunar,ambar,kačaru...U okviru etno parka u Tršiću možete videti i objekte narodne arhitekture .
 1964 godine je studentska radna brigada anfiteatar sa pozornicom.Na toj pozornici koja je otvorenog tipa se priređuju manifestacije Vukov sabor i Đački Vukov sabor.Tršić je kulturno-istorijski spomen park.Od Vukove kuće je izgrađen put do manastira Tronoša.
 Osim spomen parka u Tršiću je aktuelan i seoski turizam.Seoske porodične kuće su pretvorene u objekte za smeštaj gostiju.





PREPORUKA

 Ukoliko budete bili u poseti Vukovoj kući u Tršiću nemojte propustiti da svratite do etno retorana Vukov gaj.Ceo restoran je uredjen u etno stilu ,pored bašte restorana protiče i reka pa to daje još veći užitak.U ovom etno restoranu možete probati autentična jela iz domaće kuhinje po receptima starijih generacija.Više informacija o etno restoranu Vukov gaj možete naći na sajtu http://www.upoznajsrbiju.co.rs/restoran/etno-restoran-vukov-gaj-161 .







Нема коментара:

Постави коментар