Powered By Blogger

PROLOM BANJA


 Nalazi se na jugu Srbije,do Prolom Banje se moze doći auto putem Beograd-Niš i magistralnim putem Niš-Rudare.Prolom Banja je udaljena od Niša 82km a najliže mesto joj je Kuršumlija koja je udaljena 32km.
 Prolom Banja se nalazi na namorskoj visini od 550m do 668m i vlada umereno-kontinentalna klima.Zbog bujne vegetacije deluje povoljno na ljudski organizam,jača ga i čini otpornijim.
 Ima dosta termomineralnih izvora.Sastav vode je takav da daje dijuretička dejstva na organizam čoveka.prolom voda je zdrava,bez mirisa i ukusa i mogu slobodno da je koriste ljudi i za piće.
 Terapije u terapijskom bloku Prolom Banje se sastoje od korišćenja vode za piće,terapiju blatom ,hidroterapiju ,kineziterapiju,ručnu masašu.Najčešće bolesti koje se leče u Prolom Banji su oboljenje organa za varenje,oboljenje bubrega i mokraćnih puteva,oboljenje krvnih sudova,bolesti kože...
 U Prolom Banji ima bazena,kinezi sale,staze za setnju...Može se organizovati i odlazak do Djavolje Varoši u vidu izleta.Više informacija o Prolom Banji,smeštaju i boravku u njoj i drugim aktivnostima možete naći na sajtu http://www.prolombanja.com/ .







PREPORUKA

 Ako budete posetili Prolom Banju kao preporuku Vam dajemo da posetite etno restoran "Krčma" u kome možete uživati i jesti jagnjetinu ispod sača,pogače iz crepulje,domaći kajmak i druge specijalitete domaće kuhinje.





Нема коментара:

Постави коментар